Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plemena

 Existují různé druhy plemen psů, tady je přehled těch nejzákladnějších.

1) Malá plemena psů 

  • Bišonek 

 Bišonek je věrný, šťastný pes s průměrným množstvím energie. I když je mezi malými psy běžný nepříjemný pisklavý štěkot, bišonek spadá spíš do hlubší hlasové škály.  Každodenní chvilka hraní a procházka by měla dostatečně pokrýt jeho potřebu pohybu.

 

  • Čivava

Čivava je snad nejoblíbenější malý pes na světě. Její drobná postava většinou skrývá velkou osobnost. Tato rasa oplývá středním až vysokým množstvím energie, ale protože jsou tak malí, je pro ně i menší bytový prostor dostatečný. Každodenní procházky a hraní udržují čivavu ve zdravém a spokojeném stavu.

 

  • Čínský chocholatý pes

 Psi této rasy jsou pozorní, přítulní a nejraději tráví čas se svou rodinou. Jsou malí, tiší a středně aktivní, což je výborně vybavuje k životu v bytě.

 

2) Velká plemena psů

  • Zlatý retrívr

Přítulný, mírný a důvěřivý - to je zlatý retrívr, kterého si zamiluje snad každý. Skvěle se hodí k dětem, jelikož je trpělivý a mírumilovný. Nevyžaduje ani nějakou speciální péči, postarat se o něj dokáží i ti nejmenší. Jeho velkou vášní je voda, proto bude nejšťastnější, když jej necháte vydovádět na procházce v řece či jezírku.

 

  • Bernský salašnický pes

Bernský salašnický pes má naprosto vyrovnanou a klidnou povahu. Je až neobyčejně přátelský a zbožňuje děti. Mezi další klady patří jeho inteligence a bystrost, neustále bude hlídat svého pána i ostatní členy rodiny. Kromě kvalitní stravy pes vyžaduje také dobrou výchovu a výcvik.

 

  • Německý ovčák

Německý ovčák se hojně využívá jako hlídací pes, takže pokud potřebujete někoho, kdo ochrání váš dům, zahradu i celou rodinu, s ovčákem neuděláte chybu. Díky vysoké inteligenci se rychle učí novým povelům. Pokud je dobře vychovaný, vychází skvěle i s ostatními psy a svého pána poslouchá na slovo.